Barion Pixel

6 étrendkiegészítő vegetáriánusoknak és vegánoknak

Vitaminok és táplálékkiegészítőkHa kerülöd az állati eredetű élelmiszereket, jó, ha tudod, milyen étrendkiegészítőket igényel a szervezeted. Íme a lista a B-12 vitamintól a cinkig!

A vegetáriánus és vegán étrend számtalan előnyt tartogat, ha Te is ezt az utat választottad, rengeteg rosttal és különféle hasznos tápanyagokkal támogatod a szervezeted. Ám ahhoz, hogy minden szükséges vitamint és nyomelemet a megfelelő mennyiségben megkapj, nagyon átgondoltan kell összeállítanod az étkezéseidet, és ez bizony nem könnyű feladat.

A legjobb, ha egyszerűen beszerzel néhány étrendkiegészítőt, amik helyetted gondoskodnak arról, hogy semmiben se szenvedj hiányt. Vegyük sorra, mi mindenből lehet szükséged extra mennyiségre és miért:

  1. B-12 vitamin: Ez olyan funkciókat támogat, mint a fehérjék anyagcseréje, valamint az oxigént szállító vörösvérsejtek képződése, szerepet játszik továbbá az idegrendszer egészségében.
  2. D-vitamin: Ez a vitamin javítja a csontok egészségét, az izmok helyreállítását és a memóriát, általános immunrendszer erősítő, és támogatja a foszfor, valamint a kalcium felszívódását.
  3. Omega-3 zsírsavak: Ezek olyan szerveket támogatnak, mint amilyen az agy és a szív, ezen felül különösen fontosak a szemek egészsége érdekében.
  4. Jód: Ez a nyomelem nélkülözhetetlen a pajzsmirigyhormonok szintéziséhez, segítségével tudja megfelelően szabályozni a szervezet az anyagcserét és egyéb fontos funkciókat.
  5. Kalcium: Ez felel a csontok és a fogazat egészségéért, szerepet játszik továbbá az izomműködésben és a szív egészségének megőrzésében is.
  6. Cink: Ez a nyomelem az immunrendszer működésének és a hormonegyensúly fenntartásának egyik legfőbb támogatója, segíti a sebgyógyulást, de még a haj növekedését is befolyásolja.

Az állati eredetű élelmiszerektől mentes táplálkozás határozottan egészséges, de mint mindent, ezt is okosan kell csinálni. Ha csekély mennyiségben fogyasztasz ilyesmit, vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz, mindenképpen érdemes néhány étrendkiegészítővel támogatnod az egészségedet. Nézz körül webáruházunkban, és rendelj bátran!