Leírás és Paraméterek
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: köles*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1588 kJ / 383 kcal |
Zsír: |
1,3 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,03 g |
Szénhidrát: |
84,2 g |
- amelyből cukor: |
0,15 g |
Fehérje: |
7,8 g |
Só: |
0,01 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország
Bio és Gluténmentes |