Leírás és Paraméterek
A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő.
Felhasználás:
A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük.
Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem mazsolával.
Összetevők: mazsola*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1252 kJ / 299 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,06 g |
Szénhidrát: |
75,5 g |
- amelyből cukor: |
59,2 g |
Fehérje: |
3,1 g |
Só: |
0,03 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Üzbegisztán.