Leírás és Paraméterek
A rostok jótékonyan hatnak a bélműködésre, segítenek legyőzni a székrekedéses panaszokat.
A quinoa gazdag káliumban, magnéziumban, kalciumban, vasban és foszforban. A vitaminok közül B-vitaminokat, illetve E-vitamint.
Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, illetve migrénes és emésztési panaszos betegeknek is érdemes beillesztenie a quinoát az étrendjükbe. Mivel a quinoa nem tartalmaz glutént, a gluténmentes diétában is van helye.
Felhasználás:
Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1597 kJ / 378 kcal |
Zsír: |
4,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,8 g |
Szénhidrát: |
71,6 g |
- amelyből cukor: |
1,4 g |
Fehérje: |
9,9 g |
Só: |
0,01 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Németország..