Leírás és Paraméterek
A rostszegény táplálkozás számos betegség kialakulásának a rizikótényezője. A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között. Az almapektin és általában a pektinek vízóldékony rostok, vízzel keverve gélesítő hatással rendelkeznek. Mivel étkezési rost, az almapektin jó hatással van az emésztésre, elősegítheti a fogyókúrát. Az élelmi-rostok következtében a káros anyagok gyorsabban ürülnek ki az emésztőrendszerből, hiszen megnövelik a béltartalom mennyiségét és gátolják a székrekedés kialakulását.
A pektin epekő ellen is hatásos lehet. A cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti, a rostban szegény étrend ugyanis elősegíti a cukorbetegség kialakulását, az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon lecsökkentheti az egyén inzulinszükségleteit.
Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai közül megemlíthetjük, hogy hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Oldékony és nem oldékony rostjaival hatékonyan tisztítja ki a beleket, így segítheti elő a bélflóra egyensúlyának fennmaradását.
A termék tartósítószertől, színezék- és adalékanyagtól mentes természetes élelmiszer, mellékhatása nincs, de hosszabb kúra előtt, vagy bármilyen egészségügyi probléma esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét!
Hatóanyag | 1 kapszula / nap | * NRV% |
---|---|---|
Almapektin: | 400 mg | ** |
Króm: | 200 μg | 500 |
* NRV % | * Felnőttek részére megállapított napi bevitieli referenciaérték |
javasolt fogyasztása: napi 1 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.