Leírás és Paraméterek
Mi mindenben lehetnek ezek a szabad szemmel nem látható lények a segítségünkre?
A stressz, a környezeti ártalmak, a helytelen táplálkozás, a rendszeres testmozgás hiánya, a táplálkozás során bevitt méreganyagok egyaránt képesek felborítani az emésztőrendszer harmonikus működését. Kiemelten fontos azonban ezt a területet megóvnunk, hiszen immunrendszerünk közel 70%-a a gyomrot és bélrendszert körülvevő szövetekben található.
Amennyiben a hasznos baktériumok a szervezetben megfelelő aranyban vannak jelen, segítik az egyensúly fenntartását, stabilizálódását. Ezáltal erősítik a szervezet természetes ellenálló es védekező képességét. A helyes táplálkozáson belül, leginkább az ásványi anyagok es vitaminok bevitelére koncentrálunk, azonban az egészséges élőflóra nélkül mindezek nem tudnak a megfelelő aranyban beépülni.
Bélrendszerünkben több százféle jótékony hatású faj el belőlük, ezen mikroorganizmusok alkotják a bélflóránkat. Jelentős szerepet játszanak az emésztésben, valamint a betegségeket okozó sokféle kórokozó terjeszkedésének megállításában.
Legfontosabb feladatuk az egyensúly helyreállítása és fenntartása, valamint segítik a szervezet szamara fontos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.
A valódi gyümölcsök ereje
Piros, lila és kék – a valódi gyümölcsök ereje
Gyakran halljuk, hogy a piros, lila és kék színű gyümölcsök fogyasztása minden korosztály számára ajánlott, mivel ezek a színpompás kis termések, és különösképpen a héjuk az egészséges életmódban fontos szerepet töltenek be.
Magas vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalmuk mellett a gyümölcsök ún. fitonutrienseket, azaz nem tápanyag jellegű növényi vegyületeket is tartalmaznak, amelyek természetes – vagyis kémiailag nem módosított – formájukban képesek támogatni szervezetünk optimális működését és egészségünk megőrzését, valamint segíthetnek megelőzni a daganatos és szív-érrendszeri megbetegedések kialakulását.
A piros, kék és lila színben pompázó gyümölcsök flavonoid, antocianinid vegyületeket tartalmaznak, amelyek erőteljes antioxidánsok, kiemelt szerepük a szervezet öregedésének lassításában, a káros sugárzások hatásaitól való védekezésben, az érfalak áteresztőképességének csökkentésében, a vitaminok és ásványi anyagok jobb beépülésében, és a vérrögképződés megakadályozásában van.