Leírás és Paraméterek
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).
Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.
Összetevök: 100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)
E kollagén jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagéntől, ezért az alábbi leírás sem hordoz különbségeket. Fontos azonban kiemelni, hogy a marhakollagén-alapanyag kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.
Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb.
Átlagos tápérték |
100g-ban |
10g-ban |
30g-ban |
|
|
|
|
Energia |
1530kJ/360kcal |
153kJ/36kcal |
459kJ/108kcal |
Zsír |
0g |
0g |
0g |
Szénhidrát |
0g |
0g |
0g |
- ebből cukrok |
0g |
0g |
0g |
Fehérje |
90g |
9g |
27g |
Só |
0,7g |
0,07g |
0,21g |
Vélemények
Valóban jó hatással van a bőr rugalmasságára és a hajra.
A szállítás gyors, pontos.
Az elérhető telefonszámon korrekt, pontos választ kaptam a kérdésemre.
Mindenkinek ajánlani tudom jó szívvel.
Lassan, de érzem a jó hatását. Sajnos későn kezdtem el szedni.
A bőrömre is jótékony hatással van!!!!
Azt veszem észre ha nem iszom rendszeresen akkor sokkal elviselhetetlenebb a végtagjaimba a fájdalom. Nem csodaszer , el nem mulasztja a fájdalmam de jelentősen megkönnyíti a minden napjaim. Az íze számomra nem túl kellemes. De próbáltam más forgalmazótól , gyártótól ízesítettet venni de az kevésbé bizonyult hatékonyanak.
Az izületi problémáimat enyhítette, de egyelőre nem szüntette meg. Persze még nem szedtem végig az ajánlott mennyiséget.
Jótékony hatással van a gyomor és izületi problémákra is.