Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAL Prémium MCT Olaj 500 ml

6.880 Ft (5.417 Ft + ÁFA)

Prémium MCT Olaj – Ghee-kivonattal és természetes tokoferolokkal.

Cikkszám: 14.27
Márka: Gal
Belföldön ingyenes szállítás 20.000 Ft -tól. Házhozszállítás 30.000 Ft-tól ingyenes.
 

Leírás és Paraméterek

Fogyasztási javaslat: Magában, salátára, kakaóba, reggeli kávéba is remek. Ételeinkre is tehetünk, de ne süssünk benne! Egyszerre 10ml-t fogyasszunk csak, eleinte még kevesebbet, amíg hozzászokunk, különben hasmenést okozhat!

Terméktulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- RSPO minősített MCT
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Az MCT-olaj olyan olaj, amelyet kizárólag ún. közepes láncú zsírsavak alkotnak (MCT = Medium Chained Triglycerides). A normál olajokat és zsírokat (növényi olajok és állati zsírok) ún. hosszú láncú zsírsavak alkotják. Kivétel a kókuszzsír és a pálmamag zsírja, illetve a tejzsír (vaj/ghee), amelyekben a hosszú láncú zsírsavak mellett szintén van valamennyi közepes-láncú zsírsav is.

3(+1) féle közepes láncú zsírsav van:

  • kapronsav (C6)
  • kaprilsav (C8)
  • kaprinsav (C10)
  • laurinsav (C12) - ez a kakukktojás


Ezek közül a laurinsav inkább csak kémiailag tartozik ide, élettanilag inkább hosszú láncú zsírsavként viselkedik.

A rövid és közepes láncú zsírsavak, mint amilyenek az MCT-olajban vannak, a szőlőcukorhoz hasonló gyorsasággal emésztődnek meg/szívódnak fel, és sem zsíremésztő lipáz-enzim, sem epe nem kell hozzá. Ezzel szemben a normál zsírok/olajok lassan, epe és megfelelő mennyiségű lipáz-enzim segítségével képesek csak hasznosulni. További lényeges különbség az MCT-olaj és a normál olajok/zsírok között, hogy az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára jobb üzemanyagok, mint a szokásos glükóz.
A kókuszzsír és a pálmazsír főleg laurinsavat tartalmaz, az agy számára hasznos tápanyagokat adó többi közepes láncú zsírsavból csak alig, ahogy a vaj sem sokat. Az MCT-olaj kb. 10-20x annyit tartalmaz ezekből.
A GAL MCT-olaj nagyobbik részét (55%-át) ráadásul a kaprilsav adja, amely a leghatásosabb az összes közül „agyüzemanyag”-termelésben.

Ezeken felül mindegyik közepes láncú zsírsavnak antibakteriális, gombaellenes és antivirális hatása is van. Enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó hatása is van.

Elsősorban ketogén diétát folytatók és intermittent fasting-ot, azaz szakaszos koplalást végzők számára hoztuk létre, de bárki számára hasznos kiegészítő.

A GAL MCT-olaj RSPO minősítésű, fenntartható gazdaságból származó pálmaolajból és ghee-kivonatból nyert közepes láncú zsírsavakat tartalmaz. Az RSPO minősítés fontos minden pálmaolaj- és MCT-termék esetében, ugyanis az ezzel nem rendelkezők előállítása az orángutánok és élőhelyeik kiirtásával történik.

Termékünket természetes E-vitamin-komplexszel (kevert tokoferolokkal) is dúsítottuk a magasabb stabilitás érdekében.

Gyomor- és bélgyulladás esetén az MCT-olajok nem terhelik meg a sérült emésztőrendszert, és ezzel elősegíthetik a gyógyulást a megfelelő kezelés mellett. Ezek az olajok segíthetik a más jellegű (reumatikus) gyulladásban szenvedők gyógyulását is.

Felhasználási javaslat: Eleinte könnyen tud hasmenést okozni, amíg nem vagyunk hozzászokva, ezért csak 1-1 kiskanálnyival kezdjük. Később akár 10-20ml-eket is szedhetünk. Íze kellemes, vajas, bármilyen ételre, salátára kiváló, de kávéba, kakaóba is szokták keverni, vagy akár csak magában fogyasztani. Sütni viszont nem érdemes vele, 120 °C feletti hőmérsékleten nem javasoljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.