Leírás és Paraméterek
- Édes és sós ételekhez egyaránt használható
- Nem tartalmaz glutént
- Reformkonyhához ajánljuk
A Dél-Amerikában őshonos Quinoa magját -a rizshez és köleshez hasonlóan- gabona magvak kiváltására (nem tartalmaz glutént), köretek, kásák, töltelékek készítésére ajánljuk. Értékes fehérjeforrás, ugyanakkor ásványi anyag tartalma is jelentős. Tömegének akár háromszorosára duzzad, kiadós és gazdaságos.
Felhasználás:
Alapos öblítés után főzze 10-15 percig kétszeres mennyiségű vízben, vagy tejben. Sós, vagy édes ételekhez egyaránt alkalmas.
Összetétel: Quinoa (Chenopodium quinoa) mag.
Tápérték/ 100 g termék:
Energia: 1647 kJ / 392 kcal
Zsír: 5,2 g
Ebből telített zsírsavak 1,0 g
Szénhidrát: 67,8 g
Ebből cukor: 1,6 g
Rost: 7,1 g
Fehérje: 14,4 g
Só*: 0,021 g
*A quinoa mag kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Allergének: A termék olyan üzemben készül, ahol szóját és glutén-tartalmú élelmiszereket is feldolgoznak.
Nettó tömeg:500 g
Eredet helye: Bolívia/Peru
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Vélemények
Köszönöm a gyors kiszállítást.
Pár receptet kipróbáltam. Már van sajátom is. Nagyon finomra ellehet készíteni.