Lyl Biotic szimbiotikum 14 db

4.400 Ft (3.465 Ft + ÁFA)

 

A Lyl Probio szimbiotikum a legegészségesebb étrend-kiegészítő a szervezet egészsége és mikroflórájának egyensúlya érdekében. Egy kapszula 11 milliárd aktív baktériumot tartalmaz.

Cikkszám: 1.6
Várható szállítás: 2022. július 06.
Raktárkészlet 1: Átmeneti készlethiány
Márka:
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás 25.000 Ft fölött.
 
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás akár 20.000 Ft-tól.
Házhozszállításban partnerünk:

 

További átvételi lehetőségeink:

 

 

 

Leírás és Paraméterek

A termék rendkívül aktív baktériumokat tartalmaz. A probiotikumok nem csak azért csodálatosak, mert serkentik a bél- és immunrendszert, hanem mert az egész szervezet egészséges működésében is szerepük van. Ezeknek a szimbiotikus baktériumoknak megvan az a képességük, hogy képesek segíteni a szervezetet a súlycsökkentésben. Különösen a hasi tájékra igaz ez. Bélrendszerünk baktérium egyensúlya fontos szerepet játszik testünk védelmében, de a helytelen táplálkozás, a stressz, antibiotikumos kezelések olyan tényezők melyek felborítják az egészséges baktérium egyensúlyt megkönnyítve ezáltal a káros baktériumok elszaporodását. A helytelen egyensúly következtében fogékonyak lehetünk étel okozta fertőző betegségekre, és megnő a gyomorrák kialakulásának kockázata is. Fontos, hogy minél előbb helyreállítsuk bélflóránk egyensúlyát.  Ha sikerül bejuttatnunk a megfelelő tejsavóbaktériumokat a klinikai tesztek alapján várhatóan felerősödik immunrendszerünk, csökkenek az allergiás reakciók, az antibiotikumokkal összefüggésbe hozható hasmenés könnyebben gyógyítható, és a gyulladásos bélbetegségek is megfelelően kezelhetőek.

Probiotikumok

 • Megakadályozza az antibiotikus kezelés mellékhatásait
 • Erősíti az immunrendszert
 • Csökkenti a legelterjedtebb akut fertőző betegségek, beleértve a rotavírus kockázatát, vagy enyhíti a betegséget valamint a krónikus fáradtság, szorongás, pszichiátriai betegségek ellen is hatásos
 • Javítja az emésztést
 • Hatékony a gyomor- és bélrendszeri rendellenességek ellen
 • Minden fajta hasmenés ellen hatékony
 • Csökkenti a laktóz intoleranciát

Inulin

 • Elősegíti a jótékony baktériumok növekedését a belekben
 • Helyreállítja a mikroflórát
 • Hasznos a bélbetegségekkel, intesztinális diszkomforttal vagy az arra való hajlammal küzdő betegeknek, mivel akadályozza a betegségek előrehaladását illetve megelőzi azok kialakulását

Cink

 • Az akut fertőzéses hasmenés, mint például a rotavírus által okozott hasmenés megelőzésében és kezelésében fő összetevő
 • Hozzájárul az immunrendszer és az észlelési funkciók normális működéséhez
 • Segít fenntartani a normális anyagcserét és gondoskodik a haj, a köröm és a bőr egészséges fejlődéséről

Szimbiotikum

 • A szimbiotikumok (pre-, és probiotikumok egyben) olyan anyagok, amelyek bejuttatják, letelepítik, kolonizálják és szaporítják a bélbaktériumokat. 
A kapszulahéj összetevői: 
 
Vegetáriánus, hipromellóz (HPMC) kapszulák. Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják kóser igazolással, a Vegetáriánus és vegán társaság minősítésével.
 
A termék nem tartalmaz: 
 
Mesterséges színezéket, laktózt vagy glutént, tartósítószereket, sót vagy élesztőt. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Az Európai Parlament és az Európa Tanács (EU) No. 1169/2011. számú rendelete értelmében nem tartalmaz allergéneket.

Hatóanyagok egy 500 mg Probio kapszulában:

Baktériumtörzs tartalom / 1 kapszula

Franciaországban gyártott termék

OÉTI notifikációs szám: 18466/2017

Bifidobacterium infantis (BIN 5478) 2,592 mg 0,54 x 109 0,54 milliárd
Bifidobacterium lactis (BLA 5764) 5,238 mg 1,08 x 109 1,08 milliárd
Bifidobacterium longum (BLO 6300) 1,296 mg 0,27 x 109 0,27 milliárd
Lactobacillus casei (LCA 5773) 5,238 mg 1,08 x 109 1,08 milliárd
Lactobacillus gasseri (LGA 6369) 5,238 mg 1,08 x 109 1,08 milliárd
Lactobacillus plantarum (LPL 1096) 5,238 mg 1,08 x 109 1,08 milliárd
Lactobacillus rhamnosus (LRH 5326) 2,592 mg 5,4 x 109 5,4 milliárd
Lactobacillus reuteri (LRE 5454) 26,082 mg 0,54 x 109 0,54 milliárd
Saccharomyces boulardii 0,54 mg 0,1 x 109 0,1 milliárd
Összesen 54,054 mg 11,12 x 109 11,12 milliárd
Egyéb összetevők
Inulin (vizben óldódó rostok) 326 mg
Cink 20 mg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Mik azok a szimbiotikumok, és miért elengedhetetlenek a szervezete számára?

A szimbiotikumok egyszerre pre- és probiotikumok, azaz olyan anyagok, amelyek képesek bejuttatni, letelepíteni, majd kolonizálni, végül szaporítani a bélbaktériumokat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azok az anyagok, melyek prioritást élveznek bélrendszerének egészsége szempontjából könnyebben szívódnak fel, és épülnek be szervezetébe. A tudományos kutatások már régen rávilágítottak arra a tényre, hogy az emberi test immunrendszerének nagy hányada a belekben található. Azaz az optimális emésztés biztosítása egyenlő azzal, hogy a védekezőképességét is maximalizálja. A probiotikumok hatásmechanizmusa, azonban itt nem ér véget. Csökkentik a krónikus fáradtság tüneteit, az akut lefolyású fertőzések kockázatait, sőt sok esetben preventív szerepet is betöltenek.

Mivel az emésztést serkentik, ezért nagymértékben megnövelik a gyomor- és bélrendszer ellenálló képességét. A szimbiotikumok segítségével a laktóz intolerancia is mérsékelhető, ráadásul akut hasmenés esetén is eredményesen léphet közbe. Sajnos utóbbi viszonylag sűrűn előfordul akkor, amikor számos betegség miatt antibiotikumos kezelést kell kapnia. Ezek a gyógyszerek megölik a hasznos bélbaktériumokat, s ezzel megtizedelik a bélflórát. A szimbiotikumokkal gyorsan beavatkozhat ebbe a nagyon is negatív folyamatba, s még a baj bekövetkezte, azaz a teljes bélflóra elpusztulása előtt közbe léphet. Ezzel nem csak emésztésének egészségét tudja megőrizni, hanem immunrendszerének tökéletes működését is garantálja.