NATURMIND HAJDINAPEHELY PIRÍTOTT 250 G.

690 Ft (585 Ft + ÁFA)
Nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. 
Cikkszám: 86.31
Várható szállítás: 2022. július 06.
Raktárkészlet 1: Rendelhető (kiszállítás 1-3 nap)
Márka:
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás 25.000 Ft fölött.
 
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás akár 20.000 Ft-tól.
Házhozszállításban partnerünk:

 

További átvételi lehetőségeink:

 

 

 

Leírás és Paraméterek

A hajdina eredetileg Ázsia középső részéről származik. Hozzánk a népvándorlás útján jutott el. A 20. század előtt főleg a szegényebb, földművelésből élő rétegek fogyasztották, kása formájában, de később teljesen eltűnt az étrendünkből. Csak az elmúlt pár évben kezdtük el újra felfedezni. A hajdinapehely nem tartalmaz hozzáadott cukrot és adalékanyagokat, viszont rostban gazdag és pillanatok alatt készíthető belőle finom és tápláló reggeli. Érdemes kipróbálni, ha zabkása helyett valami újdonságra vágyunk!

Összetevők
: hajdinapehely

A hajdina a pelyhesítés után is megőrzi a benne rejlő értékes tápanyagokat. Rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. A hajdina gazdag metionin nevű aminosavban, amely májvédő hatású. Ezen kívül lizint is jelentős mennyiségben tartalmaz, amely a gabonafélékre kevésbé jellemző. Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe.

Felhasználás: A hajdinapehely rendkívül gyorsan megpuhul. Nem kell főzni, elég leönteni forró vízzel és 2-3 perc alatt el is készül a kása. Ízesíthető karob porral, friss vagy aszalt gyümölcsökkel, dióval, müzlivel keverve is kiváló. A hajdinapehely nem csak kásaként fogyasztható. Felhasználható töltött zöldségek, fasírtok vagy akár nyers torták készítéséhez is. Ha egy igazán különleges, ropogós panírt szeretnénk készíteni, akkor is jó választás lehet a hajdinapehely.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték:

1479 kJ / 353 kcal

Zsír:

                   1,74 g

- amelyből telített zsírsavak:

                     0,3 g

Szénhidrát:

                 75,31 g

- amelyből cukor:

                     0,1 g

Fehérje:

                   8,24 g

Só:

                 0,005 g

Származási hely: Szlovákia.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.