Leírás és Paraméterek
Hidrolizált, I-es típusú halkollagén peptidek. Könnyen, gyorsan oldódó por, semleges ízzel ésillattal, így vízbe keverve is fogyasztható. Maximális sejtszintű felszívódás, optimálishasznosulás.
A kollagén szervezetünk legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéje, „ragasztóanyag”, mely szó szerint összetartja a testünket. Elnevezése is a görög kólla szóból ered, melyragasztót jelent. Bőrünk 75-80%-át kollagén alkotja, de fő szerkezeti építője a hajnak, körömnek, csontoknak, inaknak, porcoknak, izmoknak és ereknek is.
Sajnos a kollagén egyik legnagyobb ellensége maga az idő: 25 éves kortól évente kb. 1,5%-kal csökken a szervezetünk kollagén szintje. Emellett olyan tényezők is fokozzák ezt a negatív folyamatot, mint az UV-sugárzás, dohányzás, stressz, helytelen táplálkozás és genetikai adottságok.
A halkollagén más forrásból származó kollagénekhez viszonyítva előnyösebb választás azoknak is, akik kerülik az emlősökből készült ételeket akár egyéni megfontolásból, akár azok Neu5Gc tartalmamiatt (pl. autoimmun vagy emésztőszervi betegségekben szenvedők).
Összetevők: 100% hidrolizált halkollagén (Naticol® halkollagén peptidek).
Adagolás: Az ajánlott mennyiség napi 5g (egy csapott teáskanál), amely folyadékban elkeverve fogyasztandó.
A termékünkben megtalálható Naticol® BPMG kollagént a francia Weishardt cég állítja elő,mely több mint 170 év tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A legjobb minőségű alapanyagokból, gyengéd enzimatikus folyamat segítségével jön létre az egyedülálló aminosav-profillal rendelkező kollagén.