Leírás és Paraméterek
Netamin OVO-Kollagén Mátrix – Kollagénben gazdag tojáshéj membrán + bambusz kivonat, C-vitamin, A-vitamin, szerves réz.
- Vegetáriánus termék!
- Kollagéntámogató mátrix: a kollagénszint növelését elősegítő és a kollagén lebomlását gátló természetes hatóanyagokkal
- A tojáshéj membrán a kollagén, hialuronsav, elasztin, glüközamin és kondroitin-szulfát gazdag forrása
Kutatásokban a tojáshéj membrán:
- serkentette a kollagén és hialuronsav saját termelését
- javította a bőr, haj, körmök állapotát, csökkentette a ráncokat, növelte a bőr rugalmasságát
- csökkentette az ízületi fájdalmat, merevséget és gyulladást, segítette a porcregenerációt
A termék összetevőit gondos szakértelemmel állítottuk össze, úgy, hogya megfelelő kollagénszintet három különböző úton is támogatják:
- a kollagén külső pótlása
- a szervezet saját kollagéntermelésének serkentése
- a kollagén belső bomlásának gátlása
A kollagén testünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, körülbelül 25-30%-a az összes fehérjének. Elnevezése a görög kólla szóból ered, mely ragasztót jelent, és ez kitűnően szemlélteti is a funkcióját: szó szerint „ragasztóként” működik és összetartja a testünk sejtjeit és szöveteit, segít megtartani alakjukat, rugalmasságukat és erejüket.
A kollagén alapvető szerepet játszik a bőr, a haj, a körmök, a csontok, az ízületet alkotó képletek (porcok, szalagok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok), az erek és egyéb kötőszövetek szerkezetében és funkciójában. A bőr száraz tömegének 75%-a, az ízületi porcoknak 70%-a, a szalagoknak 80%-a, az inaknak 80%-a és a csontoknak 35%-a kollagén.
Sajnos a kollagén egyik legádázabb ellensége maga az idő: szervezetünk kollagéntermelése 25 éves kortól kezdve évente kb. 1-1,5%-kal csökken. De olyan tényezők is pusztítják a kollagént, mint az UV sugárzás, dohányzás, stressz, környezetszennyezés, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Nőknél a változókor is együtt jár az erőteljes kollagénvesztéssel, az ösztrogénszint csökkenésének egyik következményeként. Testünk kollagéntermelését befolyásolják genetikai adottságaink is – ezeken változtatni nyilván nem tudunk, de negatív hatásai ellen nagyon is sokat tehetünk!
És ez nem is minden! Az életkor előrehaladtával nemcsak a kollagén, de az elasztin, a hialuronsav, a glükozamin és a kondroitin termelődése is csökken. Ez nagy baj, hiszen ezek is elengedhetetlenek a bőr, ízületek és egyéb kötőszövetek egészségének megőrzéséhez, hiányuk az öregedés fizikai jeleihez (pl. ráncok, bőrszárazság, pigmentfoltok) és előbb-utóbb mozgásszervi problémákhoz, például ízületi fájdalmakhoz, ízületi gyulladáshoz, porckopáshoz, csontritkuláshoz vezet.
Miért éppen tojáshéj membrán?
A tojáshéj membrán egy védőréteg a tojáshéj és a fehérje között, amely védelmet biztosít a tojás számára a baktériumok ellen. 100%-ban természetes és kémiai anyagoktól mentes összetevő, amit ehhez a termékhez speciális, rendkívül gyengéd, környezetbarát eljárással nyernek ki – kizárólag víz használatával! A tojáshéj membrán az egyetlen vegetáriánus kollagénforrás, ami azért is fontos, mert a vegetáriánus étrend alapvetően nem tartalmaz kollagénben gazdag ételeket.
Más kollagén készítményekkel szemben fontos különbség, hogy a tojáshéj membrán nem kizárólag kollagént tartalmaz, tápanyagok széles tárháza rejtőzik benne, és mi ezeket egytől egyik megőrizzük a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulában! A kíméletes eljárásnak köszönhetőena lehető legtisztább, értékes tápanyagokban elképesztően gazdag tojáshéj membrán port kapunk.
A tojáshéj membrán tökéletes forrása olyan természetes anyagoknak, melyek elengedhetetlen alkotórészei az egészséges ízületeknek, bőrnek, hajnak, körmöknek, csontoknak és egyéb kötőszöveteknek: kollagén, elasztin, glükozamin, kondroitin-szulfát, hialuronsav és egyéb glükozaminoglikánok is találhatóak benne. Emellett több mint 400 bioaktív fehérjét is tartalmaz, szerteágazó egészségtámogató hatásokkal.
A tojáshéj membrán egyedülálló módon természetes forrása egyszerre 3-féle kollagéntípusnak is:
- I-es típusú kollagén – Az emberi test több mint 90%-a ilyen típusú kollagén. Főleg a bőrben, csontokban, inakban és szalagokban található meg.
- V-ös típusú kollagén – A szem szaruhártyájában, bőrben, csontokban, izmokban és különböző szervekben (pl. májban, tüdőben) fordul elő.
- X-es típusú kollagén – Segíti az ízületi porc felépítését és a csontnövekedést. Kritikus az erős, egészséges ízületek fenntartásához.
100%-ban fenntartható kiegészítő
A tojásfehérje membrán egy fenntartható kollagénforrás, gyártása a hulladék újrahasznosítására épülő körforgásos gazdaságot támogatja. A tojáshéj ugyanis a tojásfeldolgozó ipar melléktermékeként jellemzően hulladéklerakókban végzi, ahol lebomlása során olyan szennyező és kellemetlen szagot okozó vegyületek képződnek, mint az ammónia, a hidrogén-szulfid és az aminok. Környezeti és gazdasági szempontból egyaránt nagyon sok előnnyel jár tehát az, ha ezt a biohulladékot mi inkább hasznosítjuk és az emberi egészséget hatékonyan segítő készítményeket állítunk elő belőle.
A tojáshéj membrán kollagénszintre, bőrre, hajra, körmökre, ízületekre gyakorolt pozitív hatásait mára vizsgálatok sora bizonyította. A publikált kutatások alapján mindössze napi 300 mg tojáshéj membrán elfogyasztása elegendő az egészséges kollagénszint támogatásához és a lehetséges jótékony hatások maximális kihasználásához. Ez jelentősen alacsonyabb napi dózist, és a kapszulázott formának köszönhetően mellékíz nélküli, gyorsabb, kényelmesebb és könnyebb bevitelt is jelent, mint sok más kollagénforrás esetén (melyekből akár napi 5-15 gramm bevitelére is szükség lehet).
Bambusz kivonat 75% szilícium-dioxid tartalommal
A babmbusz kivonat a szilícium leggazdagabb természetes forrása. A szilícium az oxigén után a második leggyakoribb elem a Földön, az emberi szervezet számára létfontosságú nyomelem: bár testünkben csak 1-2 gramm található belőle, de jelen van szinte minden sejtünkben.
Kutatások alapján a szilícium fontos szerepet játszika kollagén, az elasztin és a glükozaminoglikánok (GAG) képződésében, melyek a kötőszövetek legfőbb szerkezeti alkotóelemei. Emellett a haj legfőbb alkotóelemének, a keratin nevű speciális fehérjének a termelését is támogatja. A bambusz kivonat antioxidánsok forrása is, melyek a már felépült kollagén és elasztin rostokat védik a szabad gyökök károsító hatásaitól.
30 éves kortól testünk szilíciumtartalma csökken, amiben szerepet játszhat az, hogy az életkor előrehaladtával a szilícium felszívódása romlik a szervezetben, valamint étrendi bevitele is általában csökken. Az átlagos, nyugati típusú étrend naponta kb. 19-31 mg szilíciumot biztosít. Az ételekből azonban jellemzően gyenge a szilícium hasznosulása, a bambuszban található szerves szilícium viszont bizonyítottan kiválóan hasznosul a szervezetben.
Egy 2005-ös vizsgálatban napi 10 mg szilícium 20 héten át történő szedése javította a napkárosodott bőr állapotát (csökkent az érdessége és nőtt a rugalmassága), és csökkentette a haj és a körmök töredezettségét. Egy 2007-es vizsgálatban ugyancsak napi 10 mg szilícium 9 hónapon át történő szedése jelentősen lassította a haj minőségének romlását (pl. szakítószilárdság, törékenység), illetve jelentősennövelte a haj vastagságát.
C-vitamin
A C-vitamin egy alapvető tápanyag, amelyet naponta kell bevinnünk, mivel a szervezet nem képes előállítani és raktározni sem. Legfőképpen immunerősítő hatásáról közismert, azonban a normál kollagénképződéshez is elengedhetetlen. Serkenti a kollagén előállítását, stabilizálja a kollagén rostokat, valamint erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásával gátolja a kollagént lebontó enzimeket, ígycsökkenti a kollagén degradációját (lebomlását).
A-vitamin
Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához: serkenti a kollagén rostokat előállító sejteket (stimulálja az úgynevezett fibroblasztok aktivitását és növeli a számukat is), és javítja a bőr rugalmasságát (eltávolítja a károsodott elasztin rostokat). Mindemellett antioxidáns hatásával a bőrsejtek, illetve a kollagén és elasztin rostok oxidatív stresszel szembeni védelméhez is hozzájárul, gátolja a kollagént és elasztint lebontó enzimek aktivitását.
Szerves réz
A réz egy esszenciális nyomelem, az emberi szervezetnek, bár kis mennyiségben, de feltétlenül szüksége van rá az egészséges működéshez. Számos, többek között a kollagén és az elasztin termeléséhez szükséges enzimeket is aktivál, ennek köszönhetően hozzájárul a bőr, csontok, ízületi porcok és egyéb kötőszövetek normál állapotának fenntartásához. Emellett a réz antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hozzájárul a romboló szabad gyökök elleni védelemhez és ígysegít megakadályozni a kollagén és elasztin lebomlását a szervezetben. A réz szerves kötésű formában jobban hasznosul a szervezetben, mint a szervetlen réz vegyületek.
Ajánlott adagolás: felnőtteknek napi 2 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal.
Hatóanyagok 2 kapszulában:
- C-vitamin 463 mg 579%
- Tojáshéj membrán por (22% kollagén) 300 mg
- Bambusz-kivonat (75% szilícium-dioxid tartalommal) 29 mg
- Réz (réz-glükonátból) 1 mg
- A-vitamin (retinol) 800 mcg
Összetevők: L-aszkorbinsav, tojáshéj membrán por 22% kollagén, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bambusz-kivonat 75% szilícium-dioxid tartalommal, réz-glükonát, A-vitamin (retinol).