Leírás és Paraméterek
Az igazi édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) gyökere és gyöktörzse régóta használatos a népi gyógyászatban. Már az ókorban ismerték, és csak a burgonya érkezése után szorult vissza. Az ókori görögök az édesgyökeret köhögéscsillapításra és gyomorpanaszok kezelésére használták.
Az édesgyökér hatóanyaga biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segíthet az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.
A zsíranyagcsere lebontó folyamatainak erősítésével képes a testüregben található, ún. zsigeri zsírok elégetésére. A zsigeri zsírok a belső szerveken találhatóak és a testünk leggyorsabban elérhető, zsírban tárolt energiáját jelentik. Túlzott felszaporodásuk azonban a legtöbb életmóddal, táplálkozással összefüggő betegségünk kialakulásának oka. A zsigeri zsír csökkentésével mobilizálódnak a bőr alatti zsírraktárak zsírjai is, azaz a hasi zsírpárnák fogyása következik be.
Az édesgyökértartós fogyasztása a testtömeg-index kedvező alakulásával, valamint az élettani paraméterek javulásával jár, mindez kutatásokkal alátámasztott tény!
A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya sérülések esetén.
A gyökér hatóanyagai: a gyökér tömeg mintegy 24%-át egy különösen édes, vízoldható glikozid, a glycyrrhizin teszi ki. Ez a szénhidrát a cukornál 50-200-szor édesebb.
Napi ajánlott mennyiség: 1kapszula
A felhasználnálási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!