Leírás és Paraméterek
A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.
A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyíthatására használja mind a mai napig.
Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette.
A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is használják.
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs.A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak, aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.
Béta-karotint is tartalmaz, amiről köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bőrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bőr öregedését.
A lícium az egyik legerősebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szőlő és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést.
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula