Leírás és Paraméterek
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsavszervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani.
Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie.
Folát jótékony hatásai:
- A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
- Részt vesz a normál aminosav-szintézisben.
- Hozzájárul a normál vérképződéshez.
- Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
- Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
- Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Szerepet játszik a sejtosztódásban.
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
Ajánlott adagolás: napi 1 kapszula étkezés közben.
Hatóanyagok napi 1 kapszulában:
- Folát (B9-vitamin) 400mcg