Barion Pixel

WTN Kollagénépítő aminosavak 180g

9.590 Ft (7.551 Ft + ÁFA)
Marhakollagénnel 98,8%-ban megegyező aminosav profil. A marhakollagén aminosav profilja leképezhető, fermentációval előállított aminosavak segítségével, így vegánok számára is fogyaszthatóvá válik.
Cikkszám: 31.28
Várható szállítás: 2023. március 28.
Raktárkészlet 1: Rendelhető (kiszállítás 1-3 nap)
Márka:
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás 25.000 Ft fölött.
 
Az ország egész területén ingyenes kiszállítás akár 20.000 Ft-tól.
Házhozszállításban partnerünk:

 

További átvételi lehetőségeink:

 

 

 

Leírás és Paraméterek

Miért érdemes a WTN Kollagénépítő aminosavakat választani akár nem vegánoknak is?

Meglehetősen köztudott, hogy a nagyipari állattenyésztés gazdasági hatékonyságának maximalizálása végett számtalan antibiotikumot, különböző növekedésserkentő hormonokat használnak. A tápszerekben is ilyenek vannak bekeverve, hiszen cél, hogy az állatok minél rövidebb időn belül, minél nagyobb súlyra történő növekedést érjenek el. Az emberekben, miután elfogyasztják ezeknek az állatoknak a húsát, nagyon sok esetben jelentős ösztrogén többlet lép fel jellemzően a progeszteron hátrányára. Ez az ösztrogén túlsúly pedig számos nőgyógyászati és hormonális probléma mögött állhat.

Vajon ezek a hormonok belekerülhetnek az emberi fogyasztásra szánt kollagénbe is?

A kollagéngyártás technológiai folyamatában a maximális gyártási hőmérséklet körülbelül 130 Celsius fok, amit megelőz egy enyhe lúgos és savas kezelés, de ez nem számottevő. Egy kanadai kísérletsorozatban vizsgálták és megállapították, hogy az ösztrogének és bomlástermékeik még két órás 160-180 Celsius fokos forró olajos sütésben sem bomlottak le teljesen, csak kb. 20%-ban. A bomlási hőmérséklete ezeknek az anyagoknak (ösztrogének és bomlástermékeik) úgy átlagosan 270 és 350 Celsius fok között van.

Összességében tehát megállapítható, hogy nagyon-nagyon nagy valószínűséggel a kollagének különböző hormonokkal és azok bomlástermékeivel szennyezettek.

Ez a szennyeződés pedig a kollagénnel, mint étrend-kiegészítő elfogyasztásával bekerülhet az ember szervezetébe és ott komoly problémákat okozhat. Főleg azoknak érdemes erre figyelniük, akik már eleve hormonális problémával küzdenek.

A jelenleg kapható kollagén étrend-kiegészítőket marhából, sertésből, halból és csirkeporcból állítják elő. A halból előállított kollagéneknél valószínűsíthető a nehézfémmel való szennyezettség is.

A kollagének reneszánszában rengeteg olyan termékkel lehet találkozni, amit különböző hangzatos szavakkal próbálnak meg vonzóbbá tenni a vásárlók számára. A „füvet legelő marhák”, vagy a különböző egzotikus ország nevével jelzett kollagén, ami a tisztaságot próbálja sugallni, csak két példa a számtalanból. A mi eddigi kutatásainkból az derült ki, hogy ezeket nagyon is fenntartással kell kezelni.

Lehet „vegán” egy kollagén?

Köztudott, hogy a kollagén az mindig állati eredetű. Viszont a marhakollagén aminosav profilja leképezhető, fermentációval előállított aminosavak segítségével, így vegánok számára is fogyaszthatóvá válik.

A piacon rengeteg vegán kollagénnek nevezett termék kapható, amelyek csak kevésféle aminosavat tartalmaznak, valamint azokat is nagyon kicsi koncentrációban, így érdemi hatást nem tudnak nyújtani.

A WTN Kollagénépítő aminosavak terméke a marhakollagénben megtalálható 18 aminosav közül 17-et tartalmaz. Mivel a marhakollagénéhez nagyon hasonló az aminosav profilja, ezért hatásában is nagyon hasonló. A fő előnye pedig az, hogy nem tartalmaz hormonokat és azok bomlástermékeit!

A marhakollagén, amúgy főleg I. és III. típusú kollagénnel lát el minket, amelynek a bőr, csontozat, kötőszövetek, inak felépítésében van szerepe.

Miben más a WTN Kollagénépítő aminosavak terméke?

  • marhakollagénhez hasonló aminosav profil (98,8%-os egyezőség)
  • a szervezet számára könnyen hasznosítható aminosav formák
  • hormonoktól és azok bomlástermékeitől mentes
  • megfelelő koncentrációban tartalmazza az aminosavakat
  • vízben könnyen oldódó por forma
  • mandarinos íz

Kell-e külön kollagént vagy kollagénépítő aminosavakat pótolni?

Alap esetben a szervezet saját maga állítja elő a kollagént. Ehhez különböző anyagoknak kell rendelkezésre állniuk (pl. aminosavak: glicin és prolin nélkül nincs kollagén, C-vitamin, poliszacharidok, stb.), különben nem fog működni ez a folyamat.

Az életkor előrehaladtával viszont egyre kevesebb kollagént képes szintetizálni a szervezet, valamint a kollagéntermelésre egyéb tényezők is negatívan hatnak. Ilyen pl. a túlzott napozás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kevés és nem pihentető alvás, testmozgás hiánya stb.

Ajánlott mennyiség: napi egy púpozott teáskanálnyi (6 g) por, vízalapú folyadékban elkeverve. A port a vízben egy rövid ideig (kb. 10-15 perc) hagyni kell állni, és utána csomómentesen elkeverhető.

Aktív komponensek 1 adagban:

  • L-Alanin 405 mg
  • L-Arginin 420 mg
  • L-Aszparaginsav 331 mg
  • L-Glutaminsav 621 mg
  • L-Glicin 1030 mg
  • L-Hisztidin 43 mg
  • L-Hidroxiprolin 570 mg
  • L-Izoleucin 78 mg
  • L-Leucin 147 mg
  • L-Lizin 233 mg
  • L-Metionin 33 mg
  • L-Fenilalanin 105
  • L-Prolin 575 mg
  • L-Szerin 170 mg
  • L-Treonin 95 mg
  • L-Tirozin 25 mg
  • L-Valin 122 mg
  • Myo-inositol 100mg

Összetevők: L-glicin, L-glutaminsav, L-prolin, L-hidroxiprolin, L-arginin, L-alanin, L-aszparaginsav, maltodextrin, L-lizin, természetes mandarin aroma, L-szerin, L-leucin, L-valin, L-fenilalanin, myo-inositol, L-treonin, L-izoleucin, L-hisztidin, L-metionin, L-tirozin, gumiarábikum, citromsav.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.