Leírás és Paraméterek
A laktóz, azaz a tejcukor megemésztése sokunk számára nehézséget okoz, sőt, a laktózérzékenység napjainkban egyre gyakrabban előforduló állapot. A laktózra való érzékenység tulajdonképpen egy emésztőenzim hiánya, hiszen a tejcukor megemésztéséhez a szervezetünknek szüksége van egy emésztőenzimre, a laktázra. A laktázról viszont elmondható, hogy alapesetben a szervezetünk csak addig termeli ezt az enzimet, amíg az anyatej fogyasztása indokolttá teszi, a legtöbbünknél az anyag termelése a későbbiekben visszaszorul, vagy akár teljesen leáll – ezért van az, hogy a laktózérzékenységnek különböző erősségei léteznek.
A jó hír az, hogy ennek az állapotnak a tejtermékek fogyasztása esetén következő kellemetlen következményeit (puffadás, emésztési diszkomfort, hasmenés), az enzim szájon át való elfogyasztása épp ugyanúgy vissza tudja szorítani, mintha a szervezetünk magunk termelné meg az enzimet.
Hasonlóképp működnek a “laktózmentes” tejtermékek is, hiszen a legtöbbjükben ugyanúgy megtalálható a tejcukor, de a termékek tartalmazzák a megemésztésükhöz szükséges hozzáadott laktázmennyiséget is.
AVITA – Lactase segítségével tehát ezentúl újra élvezhetsz bármely tejtermék által nyújtott kulináris élményt, hiszen egyetlen tabletta olyan mennyiségű laktázt tartalmaz, amely elegendő kb. 20-25 g laktóz megemésztéséhez, ami cirka 400 ml tejnek felel meg!
Fogyasztása ajánlott, ha
- laktózérzékeny vagy,
- nagyobb mennyiségű tejtermék fogyasztása emésztési zavarokat okoz nálad.
Ajánlott adagolás: fogyassz 1 tablettát minden tejterméket tartalmazó étkezésed előtt, akár naponta több alkalommal!
Hatóanyag 1 tablettában:
- Laktáz enzim (65000 UG) 76,923 mg (5000FCC)