Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Immunrendszer védelme, immunerősítő vitaminok

Az erős immunrendszert nem lehetetlen elérni, csak egy kis odafigyelés kell az egészségünkre, és ezzel erősíthetjük belső ellenállórendszerünket. Bár a gyenge immunrendszerűek, betegek, gyerekek és idősek veszélyeztetettebbek, az erős immunrendszer sem jelent biztos védelmet pl. az influenza ellen.
Immunrendszerünk fő feladata, hogy a szervezetünket védje. Védelemre van szüksége a bekerülő kórokozók (vírusok és baktériumok) miatt, de az immunrendszer szabadít meg bennünket a magában a testben keletkező kóros sejtektől is.

Egy-két nélkülözhetetlen az immunrendszert erősítő anyag: a C-vitamin erős antioxidáns hatású, hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez. A grapefruitmag kivonatok magas polifenol tartalmuk miatt batérium-, vírus- és gombaölők. Az echinacea véd a fertőzésekkel szemben a fokhagyma baktériumölő.

A D-vitamin kulcsszerepet játszik a védekezőképesség aktiválásában. „A tudósok már régen tisztában vannak azzal, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium felszívódásához, és hogy szintén fontos tényezője olyan betegségeknek, mint a rák, a szklerózis multiplex. Azonban arra csak most derült fény, hogy kulcsszerepet játszik a védekezőrendszer beindításában" - állapították meg a kutatók. Sajnos az emberek többsége D-vitamin hiányban szenved, mivel nem fogyaszt elég tengeri élőlényt és egyre kevesebbet tartózkodik a napon. Ezért is fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen nagy szükség van a D-vitaminra az emberi szervezetben, hogy leküzdhessük a kisebb-nagyobb betegségeket.

Rendezés: