Leírás és Paraméterek
Gabona és rizs helyettesítésére ajánlott, Candida-diéta alatt is fogyasztható, sokoldalúan felhasználható mag. Köret, levesbetét, töltelék, vagy reggeli kása készítésére egyaránt alkalmas. Jótékony hatással van az erekre, a szív normál működésére.
Felhasználás: alapos öblítést követően kis lángon főzze 25-30 percig. Ízlés szerint ízesítse! Mézzel, olajos magokkal egészséges desszertet is készíthet belőle. Csíráztatásra is alkalmas.
Összetevők: hajdina (Fagopyrum esculentum)
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1636 kJ / 390 kcal
Zsír: 3,4 g
Ebből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát: 72,0 g
Ebből cukor: 0,5 g
Rost: 10,3 g
Fehérje: 12,0 g
Só*: 0,003 g
*A hajdina kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Eredet helye: EU
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).
Tárolás: idegen szagtól mentes, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25°C).