Leírás és Paraméterek
- minőségi alapanyagokkal
- könnyű fogyszthatósággal
- elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban az összetevőkre
Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottunk termékünkhöz. Az olasz Gnosis cég kondroitin-szulfátját, mely természetes növényi forrásból származik és fermentációval állítják elő.
A Collango Vegan Joint Power előnyei:
- 100%-ban növényi eredetű
- Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják
- Meszes héjúakra (kagyló, tengeri herkentyűk) allergiájúak is fogyaszthatják
- Bármilyen vallás követelményeinek megfelel
- Remek hasznosulással rendelkezik
- Könnyel lenyelhető kapszulaméret
- Gazdaságos kiszerelés
- Nincs kellemetlen illata és íze sem
Összetétel: Glükózamin-szulfát 2KCl, Kondroitin-szulfát Na, L-aszkorbinsav, kapszula héj: hidroxipropil-metil-cellulóz.
Hatóanyagok napi 2 kapszulában:
- Glükózamin-szulfát 1000mg
- Kondroitin-szulfát 300mg
- L-aszkorbinsav 280mg
Fogyasztási javalat: fogyassz napi 2 kapszulát egyik étkezésed közben.
Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal és glutén összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Kondroitin-szulfát
A kondroitin-szulfát egy természetes, elágazás nélküli poliszacharid, amely gerinces és gerinctelen szervezetekben egyaránt megtalálható. Ez az anyag az extracelluláris mátrix egyik fő alkotóeleme. A porc összetevőjeként a kondroitin- szulfát hozzájárul az ízületek védelméhez, struktúrát biztosít, visszatartja a vizet és tápanyagokat, ezáltal elősegíti a porc rugalmasságát.
-
A leggyakrabban csont- és ízületi gyulladások során alkalmazzák, fájdalom enyhítésére, valamint az ízületek mobilitásának javítására. A kondroitin- kiegészítők szedése segíthet a sérült porcok javításában és helyreállításában.
-
Szürkehályog: kondroitin- szulfátot és hialuronátot tartalmazó speciális szemoldat csökkentheti a szem nyomását és javíthatja a szem egészségi állapotát a szürkehályog eltávolítása után.
A kondroitint gyakran a glükózamin nevű másik kiegészítővel együtt értékesítik.
Glükózamin
A glükózamin egy amino-cukor, mely glükózból és glutamin aminosavából áll. Ez a vegyület az ízületi porc és ízületi folyadék mátrixában található anyag. A glükózamin a különböző makromolekulák, pl. hialuronsav, glikozaminoglikán, glikoproteinek és glikolipidek bioszintézisének fő prekurzora. Az emberi test szinte valamennyi lágy szövetében jelen van, de legnagyobb koncentrációban a porcokban található. A glükózamin bizonyítottan stimulálja a porc termelését és gátolja a porcot elpusztító enzimeket.
C-vitamin (aszkorbinsav)
A C-vitamin erős antioxidáns hatással bír, melynek révén megvédi sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben (káros molekulák). Ezzel a tulajdonságával járulva hozzá a szervezet immunrendszerének erősítéséhez. Abban az esetben, amikor a szabad gyökök felhalmozódnak a szervezetben elősegíthetik az ún. oxidatív stresszes állapotot. Ez azonban teljesen felborítja a szervezet normális működését. A szervezetben hosszú távon fennálló oxidatív stressz mindamellett, hogy gyorsíthatja az öregedési folyamatokat számos krónikus betegség kialakulásához is hozzájárulhat.
A C-vitamin hatása legismertebben a megfázás megelőzésében és enyhítésében rejlik.
Az aszkorbinsav bevitele kollagénszintézist eredményez. A kollagénről köztudott, hogy hozzájárul a bőr rugalmasságához, feszességéhez. Így amikor a C-vitamin szintje csökken, akkor valószínű a kollagéné is, melynek hatására a bőre elveszti rugalmasságát, ráncosodást előidézve.