Leírás és Paraméterek
A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles
körben használják édesítésre.
A kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.
Számos édesítő szerrel szemben a stevia előnye, hogy
kalória- és szénhidrátmentes, 0 a glikémiás indexe és
sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét.
Csak természetes édesítőszert tartalmazó diétás élelmiszer kiegészítő.
Cukorbetegek és candidások is fogyaszthatják!
Napi 2000 kcal étrendben 1 g por fehérje-, zsír-, rost-, nátrium, és energiatartalma 0%.
Ajánlott felhasználása: Főzéshez, sütéshez, Élelmiszer,Italok édesítésére. Kiszerelés: 50x1 g tasakban.
Egyenérték: 1 tasak stevia por megfelel 5 g nádcukornak. EFSA által ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: max. 30 gramm.
Tanulmányok szerint a stevia a 2-es típusú cukorbetegség ellen ígéretes, enyhíti az inzulinfüggést.
Az enzimtermelésben kiemelt szerepű hasnyálmirigy működését segíti, ami a szénhidrátok lebontásában kulcsfontosságú.
Ugyancsak meghatározó a máj cukoranyagcserében betöltött szerepének támogatásában. Ezáltal, feltételezhetően szabályozhatja a vércukorszintet a testben.