Termékek Menü
Segíthetünk? 06 70 633 9680

Egészséges életmódtippek cukorbetegeknek

Egészséges életmódtippek cukorbetegeknek Egészséges életmódtippek cukorbetegeknek

A cukorbetegek számára nagyon fontos a megfelelő táplálkozás gondos megszervezése.

Néhány apró szempont figyelembevételével sokkal könnyebb betartani a diétát.

Fontos az étrend megtervezése!

– Ha terv olyan ételt is tartalmaz, amit nem kedvel, vagy kedvencei kimaradnak belőle, biztos lehet benne, hogy nehezebb lesz betartani a diétát.

– Érdemes változatosan étkezni! Egy-egy étkezés alkalmával próbáljon meg  minden ételcsoportból minél változatosabb ételeket fogyasztani. Figyeljünk oda, hogy minél több magas rosttartalmú zöldség, gyümölcs és teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó élelmiszer legyen közöttük.

– Próbáljunk meg minél kevesebb sót használni, hiszen az rossz hatással lehet a vérnyomásunkra. Kerüljük az előre gyártott snackeket, rágcsálnivalókat, ha lehet, az asztali sót helyettesítsük más fűszerekkel.

– Vásárlás előtt olvassa el a termékek címkéit, ismerje meg az összetevőket – így tisztában lesz azzal, hogy mi kerül a szervezetébe.

– Ne egyen telített zsírokat. A „rossz” zsírokat tartalmazó ételek és a zsíros húsok növelik a koleszterinszintet. Érdemes minél több halat fogyasztani, vagy növényi olajjal készült ételt (nem napraforgó), amelyek „jó” zsírokban, például Omega-3-ban gazdagok.

Egyen minél több rostot! Ehhez kitűnő forrást biztosít a teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy a magas rosttartalmú gabonafélék, a zöldségfélék, valamint a különféle rostpótlók. A rostok segíthetnek a vércukorszint szabályozásában. Étkezzen rendszeresen, legalább 4 vagy 5 óránként. Soha ne hagyjon ki egy étkezést sem!

Étkezési tippek

– Tervezze meg előre napi menüjét.

– Az éttermi adagok sokszor bőségesek lehetnek. Válassza szét kisebb adagokra a fogásokat, és amit nem eszik meg, érdemes elcsomagoltatni.

– Próbáljon meg mindig azonos időpontokban étkezni. Ha ez éppen nem lehetséges, mindig tartson magánál valamilyen egészséges ropogtatni valót.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus