Leírás és Paraméterek
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav lehető legstabilabb és legjobban hasznosuló formája. Önmagában is rendkívül hatékony antioxidáns, emellett nélkülözhetetlen építőeleme a szervezet egyik legfontosabb és legerősebb antioxidánsának, a glutationnak.
Ezzel a termékkel szabad formájában jutsz hozzá az N-acetil-L-ciszteinhez: a szervezet azonnal hasznosítani tudja, mivel egyenesen a véráramba jut és nem igényel emésztést.
A Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula 100% vegán és természetes! Növényi alapanyagból készül, fermentáció (erjesztés) útján, ezért garantáltan nem tartalmaz vegyianyag-maradványokat vagy bármilyen szennyeződést.
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein stabil formája. Ez egy feltételesen esszenciális aminosav: szervezetünk képes maga előállítani (metionin és szerin aminosavból), ám sok esetben ez a mennyiség nem bizonyul elegendőnek. Például tartós stressz, magas vércukorszint, magas vérnyomás, betegség utáni lábadozás vagy időskor esetén is megnövelt bevitelre van szükség.
Bizonyos vitaminok is szükségesek a cisztein előállításához, például folát, B6- és B12-vitamin. Ezek hiánya is korlátozza az előállítható cisztein mennyiségét.
Maga a cisztein leginkább állati fehérjékben fordul elő, ám étrendünk nem fedezi azt a fokozott cisztein-igényt, amit a stressz, méreganyagoknak való kitettség és krónikus betegségek idéznek elő. Speciális diéta, növényi alapú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén különösen igaz ez.
A glutation az emberi szervezet egyik legjelentősebb antioxidánsa, ami gyakorlatilag minden sejtben megtalálható. A glutation kimerüléséhez vezet például a helytelen táplálkozás, stressz, intenzív fizikai terhelés, környezeti mérgek, gyógyszerek, alkoholfogyasztás, fertőzés, betegség (pl. magas vérnyomás, diabétesz) és az öregedés is.
Adagolás: napi 1 kapszula lehetőleg étkezések között, bő vízzel.
Hatóanyag 1 kapszulában:
- N-acetil-L-cisztein (NAC) 390 mg
Összetevők: N-acetil-L-cisztein, csomósodást gátlók (mikro-kristályos cellulóz, szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium-sói), növényi kapszula.