Leírás és Paraméterek
A D-mannóz alkalmazása jótékonyan hathat az E.coli okozta húgyúti fertőzések (felfázás) és makacs, folyton visszatérő hólyaghurut esetén is.
D-mannóz egy természetben előforduló egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula, amely sokféle gyümölcsben megtalálható, pl. az almában, az kék és a vörös áfonyában.
A E.coli baktérium okozza a húgyúti fertőzések mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer nomális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyutakban tartózkodjon. Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.
Az E.coli „sejtfala” apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Az E.coli képes hozzátapasztani a baktériumokat a húgyutak és a húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.
A D-mannóz hatékonyságát még nem igazolják szakmailag lektorált kutatások, de az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modern-kori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy az E.coli hozzákapcsolódik a D-mannóz molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami már ki tud ürülni a vizelettel.
A D-mannóz előnyei:
– Természetben is előfordul.
– Nem írtja ki a hasznos baktériumokat.
– Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe.
– Nem befolyásolja a vércukor szabályozást.
– Kisgyerekek is szedhetik.
– Hypoallergén.
– Élesztőmentes.
– Hosszan tartó alkalmazása is biztonságos
Felhasználási javaslat: egy csapott teáskanál (2g) port keverjen el vízzel, cukrozatlan teával vagy natúr gyümölcslében, fogyassza naponta egy-két alkalommal.