Leírás és Paraméterek
A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédheti őket a szemmelverés és a betegségek ellen.
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.
– előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet
– hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához
– szerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában
Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban bélgörcsöt kapnak tőle, sőt olyanok is akadnak, akik a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.
Napi ajánlott mennyiség: 1 lágyzselatin kapszula
A felhasználnálási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!