Leírás és Paraméterek
A Vitaking Epetámogató tabletta egy különleges, komplex készítmény. Verbena kivonatot, kamilla kivonatot, citrus bioflavonoidokat és bromelain enzimet tartalmaz.
A verbena segíti az epehólyag normál működését, hozzájárul a bélrendszer működéséhez. A kamilla, mint gyógynövény, a házipatika nélkülözhetetlen kelléke. Nem csak stresszes életmód esetén jelent kiváló támogatást, hanem hozzájárul az emésztés támogatásához is.
A Vitaking Epetámogató szopogató tabletta étrend-kiegészítő, nem gyógyszer. Viszont ellentétben egy klasszikus étrend-kiegészítővel, például egy multivitamin tablettával, nem kell egész életen át szedni. Tapasztalatok szerint 2-3 havi szedést követően szükségtelenné válik a fogyasztása, mert normalizálódik az epetermelés és jó ideig magától is jól fog működni az emésztés.
MIT TARTALMAZ A TABLETTA?
Vasfű (Verbena Officinalis) a legismertebb emésztést is támogató hagyományos népi gyógynövény. Nyugtató és kellemes hatással van a torokra, a garatra és a hangszálakra is.
Orvosi székfű vagy kamilla a legismertebb gyógynövény a hagyományos népi gyógyászatban. Felsorolni is nehéz, mennyi mindenre használják. Emésztést támogató hatása miatt került bele ebbe a termékbe.
Napi ajánlott mennyiség: Főétkezés előtt 15 perccel szopogasson el egy tablettát.
Amennyiben az íze elviselhetetlennek tűnik, akkor kevés vízzel kell lenyelni. Ebben az esetben is érdemes a tabletta bevétele és az étkezés között 20-30 percet kivárni, hogy az elfogyasztott étel ne befolyásolja a termék hatását.
Hatóanyagok 1 tablettában:
- Verbena 10:1 kivonat 40 mg
- Kamilla 10:1 kivonat 40 mg
- Citrus bioflavonoid 5 mg
Összetevők: Tömegnövelő szer: izomalt, bromelain enzim ananász gyümölcsből (Ananas comosus), verbena (Verbena officinalis) 10:1 kivonat, kamilla (Chamaemelum nobile) 10:1 kivonat, kakaópor készítmény: (zsírtalanított kakaó, savanyúságot szabályozó anyag: kálium-karbonát), fényezőanyag: zsírsavak, citrus bioflavonoid, édesítőszer: szteviol-glikozid.
Minden ételnek olyan íze van, ami ahhoz szükséges, hogy a legjobban emészthető legyen és a legjobban hasznosuljon. Ha ezt mesterségesen megváltoztatjuk, akkor kétség kívül finomabb lesz, ám kevésbé hasznosul, mint tápanyag.
Az élelmiszeripar minden keserű ízt megpróbál elmaszkolni. Az eredmény renyhe epeműködés és a fehérjék, valamint a zsírok emésztésével tapasztalt nehézségek. Akiknek emésztési panaszai vannak a zsíros és/vagy magas fehérjetartalmú ételek fogyasztása után, annak célszerű lenne megbarátkozni a keserű ízekkel.
Két helyen találhatók íz-receptorok a testünkben. A szájban és a belekben. A szerepük az, hogy segítsék az emésztést azáltal, hogy a megfelelő emésztőnedvek kiválasztására sarkallják a mirigyeinket. Amint a nyelvünkhöz ér a keserű ízt tartalmazó étel, aktiválja az íz receptorainkat. Ezek hormonokat szabadítanak fel, amelyek epét, gyomorsavat és enzimeket termelnek, hogy segítsenek lebontani a táplálékot az emésztés során. Célszerű az étkezést megelőzően 10-15 perccel elszopogatni.