Leírás és Paraméterek
A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.
A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására - hagyma megvágása - alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.
Ezért van szüksége Önnek is rendszeresen a fokhagymaolaj fogyasztására:
- előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet
- hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához
- szerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában, emiatt hűvösebb időszakokban kifejezetten ajánlott a fogyasztása
Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.
OÉTI bejegyzési szám: 16186/2015.
Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz hűvös helyen sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!