Leírás és Paraméterek
A tőzegáfonya a három Észak-Amerikában őshonos gyümölcs egyike (a fekete áfonya és a szőlő mellett). Az őslakos indiánok főleg a péppé zúzott áfonyát fogyasztották, de használták festékként és gyógyszerként is. Már a korai telepesek felfedezték, hogy ha az áfonyát a juharszirupban felfőzik, akkor a kesernyés gyümölcs édes szósszá válik, ami a sült húsok páratlan kiegészítője lehet.
Az áfonya a függetlenségi háborúban új szerepkört kapott. Ami a brit hadseregnek a citrom, az az amerikai haditengerészetnél az áfonya. A hajók fedélzetén hordókban tárolt áfonya óvta meg a hosszú utazások elszenvedőit a C-vitamin hiányától, a skorbuttól.
Az áfonya rendkívül egészséges gyümölcs.Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C, B, A-vitaminforrás. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.
- Aszkorbinsav tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású tápanyag.
- Ennek révén hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához. A
- z aszkorbinsav pozitív hatással van az idegrendszer működésére, valamint szerepe van a kötőszövet megfelelő működésében.
- A termék E-vitamint is tartalmaz. Az E-vitamin szerepet játszik a szervezet általános védekező rendszerének működésében.
Napi ajánlott mennyiség: 3 gélkapszula étkezés közben
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Hatóanyagok napi 3 gélkapszulában:
- Tőzegáfonya 252mg
- C-vitamin 60mg
- E-vitamin 7,56mgTE-11,22NE